Stor dramatikk og overraskende vinner i Elitloppet
Dijon/Romain Derieux ble en overraskende vinner av Elitloppet etter tet hele veien. Foto: Equus/ES

Stor dramatikk og overraskende vinner i Elitloppet

Skrevet av: Lasse 17:37 26. mai 2019 , kategori: Sport

Solvalla: Readly Express fungerte ikke i prøvestarten før finalen og ble tatt bort av veterinæren foran hestens siste løp. Da selve løpet kom i gang, ble det også dramatikk fra start til mål.

Readly Express måtte ta flere prøvestarter foran finalen i Elitloppet, men han fikk det ikke til å fungere. En stor nedtur både for kretsen rundt hesten og for publikum. Det var jo meningen at hesten skulle krone sin karriere med finaleseier, for det var hestens siste start i karrieren. Uansett fikk han en stor hyllest da Björn Goop kjørte foran publikum på vei ut av banen. Hesten fikk i hvert fall avslutte karrieren som en vinner av forsøket.

Tilbake til selve finalen. Aubrion du Gers/Jos Verbeeck klarte ikke å holde landsmannen Dijon/Romain Derieux ute på startsiden. Next Direction var i dødens, men Propulsion ble styrt fram av Örjan Kihlström til dødens runden igjen. Samtidig presset Jos Verbeeck seg ut i annet utvendig med Aubrion du Gers. Next Direction ble hindret. Det ble også Looking Superb som så ut til å bli litt trykket ned i førstespor. Det norske håpet galopperte så som veldig pigg i den siste svingen. Propulsion kunne ikke gå i nærkamp. Aubrion du Gers kom sterkt på oppløpet, mens Makethemark satt litt stengt bak lederen. Dijon holdt unna, men var nesten i passgang oppunder mål. Det tok derfor en stund før løpsresultatet ble offentliggjort. Vinnertiden ble 10,3a/1640:

– Vi hadde mål om å kvalifisere til finale. Vi har drømt om dette. Det er første gang vi kommer til Solvalla, og så blir det seier. Det er som en drøm. Dijon trives på kort distanse og liker seg i tet, sa Derieux i seiersintervjuet.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013