Robert Jakobsen kaller inn til stormøte om banen på Leangen
Veiskrapen på Leangen tok full fyr i går. Det førte til en stor utsettelse av stevnet. Foto: privat

Robert Jakobsen kaller inn til stormøte om banen på Leangen

Skrevet av: Kristine Kihle 16:16 11. juni 2019 , kategori: Sport

I går ble stevnestart på Leangen utsatt med nesten to timer fordi banen gikk i oppløsning. Nå innkaller Leangen-sjefen til stormøte en uke før midtsommertravet.

Leangen-sjefen står i støyen som baneforholdene på Leangen har utløst den siste tiden. Veterinærer har sendt bekymringsmeldingen til DNT, og i går måtte stevnet utsettes med nesten to timer som følge av at banen gikk i oppløsning.

– Har dere mistet kontroll over banen?

– Nei, var det ingen som så det sjuende løpet i går? Alle hestene satte rekord, så dårlig kan ikke banen ha vært. Dessverre mistet vi kontroll før løpene i går, da endel av redskapen vår brøt sammen, forteller Robert Jakobsen og fortsetter:

– Vi kommer til å ta en evaluering til fredag, der våre ansatte, trenerne, stevneveterinærer, grusleverandør og ressurser fra DNT vil gå gjennom situasjonen og legge en plan videre.

– Er årets store happening på hjemmebanen 21.-22. juni i fare?

– Nei, det er den slett ikke. Se nå på resultatlisten fra i går. Jeg har akkurat lagt ut en oppsummering på vår egen hjemmeside. Nå skal ikke jeg konkludere med noe på forhånd, for møtet vi skal ha til fredag blir et bredt møte - men det kan være at vi kommer til å endre grustype, sier Robert Jakobsen til tgn.no.

Dette er redgjørelsen som ligger på hjemmsiden til Leangen travbane:

«Vinteren 2017-18 og fremover til og med Midtsommertravet 2018 hadde vi store utfordringer med baneunderlaget, og måtte blant annet avlyse en kjøring. Etter å ha hatt en gjennomgang med blant annet utpekt representant for DNT ble det besluttet å bytte ut toppdekket med en annen type grus. Erfaringene og tilbakemeldingene ift denne grusen (som ble lagt på fra september 2018) har vært litt variabel. Underlaget har vært jevnere, men i overkant fast/hardt til tider. Etter en djupriving av toppdekket før helga kom det mer nedbør enn forventet natt til mandag og banen ble utilfredsstillende i timene før vi skulle sette i gang løpene mandag 10/6. Det ble besluttet å skrape av det øverste laget og deretter kjøre på og blande inn ny, tørr masse. Pga motorhavari på veiskrapa vår tok dette arbeidet mer tid enn ønskelig. Men stevnet kom i gang 1t og 50 min (15 av disse pga tilpasning til den svenske banen som kjørte) forsinket, med en fast og god bane».


Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013