Her klarer ikke Heidi Moen si nei
Pekka Kaidesoja er manager for Nordic King. Her snakker han med Heidi Moen i hesteringen på Bjerke etter Alm Svartens æresløp for å få henne og Valle Mattis til Finland neste helg. TGN-foto/KK

Her klarer ikke Heidi Moen si nei

Skrevet av: Kristine Kihle 09:02 14. juni 2019 , kategori: Sport

Neste helg tar Heidi Moen turen til Finland med Valle Mattis for å kjempe om nær en halv million kroner. Magnus Teien Gundersen blir byttet ut med en finsk kusk – valgt ut på Snapchat.

Pekka Kaidesoja er manager for storløpet Nordic King som lokker med 50 000 euro i førstepremie. Valle Mattis fikk innbydelse fra ham allerede etter den solide innsatsen til fjerde i Elitkampen på Solvalla. Da var Heidi Moen i tenkeboksen. Etter Alm Svartens æresløp var finnen på 41-åringen fra Begnadalen i Valdres på nytt.

– Jeg klarer ikke si nei! Jeg har til og med gått til idrettspsykolog for å lære meg til å bli tøffere. Det fungerer ikke, så egentlig burde jeg få pengene igjen, sier Heidi Moen og ler.

Kretsen rundt Odd Herakles har også bestemt seg for å reise til Finland. Det har også Elitkamp-vinner Tangen Haap. Fra Sverige kommer også Art Kjarvald, Eirik Djuve-eide Smedheim Solan og Tand Kraft. Josveis – som ble toer i Elitkampen og tredje på Bjerke, vil også stå på startstreken i Härma 22. juni. De andre finske deltagerne blir klare til mandag. Sportrekningen skjer liveNordic Kings Facebook-side klokken 12.00 finsk tid som betyr 11.00 norsk tid.

Valle_Mattis_74J2227.jpgValle Mattis feilet rett etter start og fikk ikke vist seg fram på Bjerke. – Det var et arbeidsuhell, han kan sprette hvis kusken slipper til litt for mye, forteller Heidi Moen. Foto: hesteguiden.com

– Finnene har lagt store ressurser i dette løpet. De møter opp på banen og tar kontakt. De er rett og slett veldig på, også fremhever de hestene. De har allerede promotert Valle Mattis i finske medier, og da jeg så et bilde på Instagram med et hjerte var jeg solgt.

– Naturligvis blir jeg også trigget av en høy premieskala, men jeg holder ikke på med hest for å bli rik på penger. Nå har jeg aldri vært i Finland før, så det gleder jeg meg til å få oppleve. Kusken ble valgt ut etter at jeg kjøre en runde med spørsmål på Snapchat. De aller fleste svarte Olli Koivunen – og han svarte ja, forteller Heidi Moen.

Olli Koivunen er et stort kusketalent i Finland. Han er sønn av Åbo-trener Harri Koivunen. 95-modellen snakker flytende svensk etter å ha hatt praksis hos Jan-Olov Persson, og har besøkt Norge under OGP-helgen flere ganger. På Elitloppshelgen i år vant han Harper Hanover med Timo Nurmos-trente Eelis.

Harper-hanovers-nurmos-haller-champagne-758332.jpgDet er denne karen som skal kjøre Valle Mattis i Sverige. Her blir han feiret av Timo Nurmos etter Harper-triumfen. Foto: TR Media

– Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Han er ung og sulten. Nå gleder vi oss til tur. Vi skal reise med fellestransport fra Färjestad på torsdag, og ferjen går ikke hjem før søndag kveld, forteller Heidi Moen.

Nordic King kjøres på en helt ny travbane i Härma – som ikke ligger lagt fra Vasa på vestkysten. Banen ble ferdig i 2016. Det er Pekka Lillbacka som er mannen bak travbanen som er bygget for storløpet med en drøm om å samle de aller beste kaldblodshestene i norden i et stor løp på hjemmebane.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013