Har «kvalet» 15 av 24 2-åringer
Thomas Svensen med en av 2-åringene som stallen har kvalet – Sermon (e Muscle Hill). TGN-foto/TGP

Har «kvalet» 15 av 24 2-åringer

Skrevet av: Truls Pedersen 14:50 14. juni 2019 , kategori: Utland

Thomas Svensen jobber på en av travsportens mest interessante unghestsstaller. Hittil i år har de 27,5 i seiersprosent, og har sendt ut 15 av stallens 24  2-åringer i såkalte «qualifiers» – prøveløp.

– Jeg er annentrener for Per Engblom som har tatt over den ene halvparten av Jimmy Takters stall. Det er utrolig mange flotte unghester på stallen, og også starthestene gjør det bra, sier Thomas Svensen.

Hittil i år er 15 av 24 2-åringer på stallen gjort unna kvalløpene som gjør de klare for start. Flere av dem skal etter planen starte i storløpene Peter Haughton og Jim Doherty i begynnelsen av august. Da må de ha noen løp under vesten først.

– Mange mener at det er rovdrift på 2-åringene å starte slik man gjør i USA. Jeg mener ikke det, men det er klart det er trenere her borte som ikke er gode nok og som starter hester som ikke burde det. Men slik er det jo hjemme i Norge også. Det er mange som starter 3-åringene sine uten at de er tilstrekkelig trent for det. Alt handler om hvor mye grunnarbeid man får lagt i hestene, sier Thomas Svensen.

– Jimmy Takter har sagt i intervju med TGN at han gjerne ville ha 100 treningsheat i 2-åringene før de starter, er Engblom-stallen på samme linje?

– Ja, Per Engblom kjører noenlunde samme linje som den de fulgte da Takter var hans sjef. Det er mye heat, og mye intervaller, men det er ikke så høy fart. Det er først den siste tiden vi har skrudd opp farten på 2-åringene for å gjøre de klare for start. Treningsmengden må ligge i dem først. Vi har kjørt fire sulkyjobb hjemme på gården før de får to sulkyjobb inne på Meadowlands. Vi starter på 1.22 og senker de til 1.15-1.17 hjemme på gården. På Meadowlands går de stirt sett det samme, Deretter er de klare for «qualifier» og deretter løp. Det er et hektisk program for 2-åringene, men de holder seg veldig friske og krever minimal behandling fra veterinær.

– Dere har kvalet 15 av 24 2-åringer så langt, hva med resten?

– De kommer ut på rekke og rad. Målet er vel å ha rundt 20 kvalet i løpet av forsommeren. Noen venter til høsten, men man også må regne med at noen av ulike årsaker ikke kan komme til start i år. Men det skal ikke bli mange, om noen, sier Per Engbloms norske annentrener Thomas Svensen.

Per Engblom
Svenske Per Engblom har overtatt halvparten av sin gamle sjef Jimmy Takters stall, og har nordmannen Thomas Svensen ansatt. TGN-foto/TGP

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013