Feiret svensk V75-seier fra Kreta
Pave Faks tok en overlegen seier for Ove A Lindqvist under midtsommertravet på Boden i år som i fjor. Foto: Kanal 75

Feiret svensk V75-seier fra Kreta

Skrevet av: Kristine Kihle 13:23 16. juni 2019 , kategori: Sport

Familien Mogset er på familieferie på Kreta, bortsett fra eldstesønnen Sondre. Han tok med seg morfar og reiste til Boden med Pave Faks som kammet hjem 125 000 svenske kroner.

Pave Faks (e Järvsöfaks) tok en overlegen V75-seier Boden i går. Hingsten til familien Mogset fra Meldal i Sør-Trøndelag travet 23,7v/2160 meter. Fra 20 meter tillegg traff Ove A Lindqvist starten perfekt med Pave Faks som havnet i tredje utvendig før han sendte 8-åringen fram til dødens. Derfra hadde Pave Faks full kontroll

– Han vant faktisk akkurat det samme løpet i fjor. Da fra strek, sier John Mogset da vi treffer han på telefon fra solsenga på Kreta.

Sammen med kona Kjersti og døtrene Guro og Kristin nyter han varme dager på den greske øya i middelhavet.

Sondre (eldstemann i søskenflokken på tre, red anm) måtte bli igjen hjemme fordi han skulle jobbe. Han tok med seg svigerfar Steinar og reiste til Boden i helgen. Det er en lang tur på rundt 90 mil. De reiste allerede på fredag – og er på vei hjem nå, forteller Mogset og fortsetter:

– Lindqvist hadde aldri kjent hesten så fin, det er årstiden for Pave Faks. Han trives når det er sommer, samtidig som jeg har skodd ham litt om etter en hovsprekk. Jeg håper det kan ha stabilisert ham. Nå har han i hvert fall travet fire feilfrie løp på rad.

mogset_pave_faks.jpg
John Mogset og Pave Faks etter en tidligere triumf i Sverige. Denne gangen koste han seg på Kreta med jentene sine, mens sønnen Sondre og svigerfar Steinar hadde full kontroll på Bodentravet. Foto: Kanal 75

Tidligere i år mistet familien elitehoppa Pave Loma i tarmslyng. Det var et hardt slag for den hesteinteresserte familien.

Les også: Millionøse død av tarmslyng

– Det har vært et tøft år, og da smaker det ekstra godt med en slik opptur. Pengene er en ting, men gode prestasjoner er like viktig. Det er mye arbeid som blir lagt ned i hestene og da er det herlig å lykkes. Det ble en bedre middag i går på hele familien. Vi nyter når det går bra, også reiser vi oss igjen når det går dårlig, beskriver Mogset.

– Hva er planene videre for Pave Faks?

– Han skal starte i Trønderlagspokalen/Bork Rigels æresløp på Leangen til helgen. det blir tett med starter, men han trives med det også. Vi kommer hjem natt til fredag, og skal være klare for årets store happening på hjemmebane. Det store målet i år for Pave Faks er Norgesmesterskapet på Sørlandet (20. juni). Det er perfekt distanse for ham med 2600 meter. Han var i toppform i fjor, og vi satser på samme oppladning i år.

I fjor ble Pave Faks femte i NM fra spor tolv. I år som i fjor lader han opp med noen få bedekninger.

– De to første føllene etter ham er født i år. Den ene er unna BB Marit B (søster til BB Terje T). Hun er bedekt igjen, i tillegg til vår egen Pave Jerkila. Det har vært positivt for hesten, for han har fått mer selvtillit av å bedekke. Han er blitt en mann! Hjemme er han kongen på haugen, sier John Mogset til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013