Mjølnerød: – Han er vel ikke dum?
Horgen Tore ble i dag tappet før helgens slipp i Sikkilsdalen. Foto: NHS/Frøydis Barstad

Mjølnerød: – Han er vel ikke dum?

Skrevet av: Kristine Kihle 16:49 20. juni 2019 , kategori: Avl

I dag ble Horgen Tore tappet på Norsk Hestesenter (NHS). Lørdag debuterer han som fjellhingst.

I en alder av 13 år skal Horgen Tore (e Spikeld) slippes sammen med hopper, for naturlig bedekning i fjellet. I dag ble han tappet på Norsk Hestesenter. Spermen skal fryses ned, slik at de hoppene som er bedekt i vårstasjon og ikke blir med til fjells, fortsatt kan bli drektige hvis de går opp igjen.

– Han har hatt rundt 35 hopper i vårstasjon, endel av de blir med til fjells. Jeg gleder meg, det blir en ny opplevelse. Jeg har aldri vært i Sikkilsdalen før, forteller Jan Roar Mjølnerød.

– Hvorfor valgte du å sende ham til fjells?

– Jeg har hørt mye positivt om denne tradisjonen, og Tore Kvam har spurt i flere år om jeg kunne være interessert i å slippe nettopp Horgen Tore. Jeg lot meg overtale til slutt, og for å være helt ærlig så synes jeg hesten fortjener det, sier Mjølnerød til tgn.no.

Sikkilsdalshorn_slipp_GJ7A05961.jpgDette er slipplassen i Prinsehamna hvor Horgen Tore skal slippes til lørdag. Foto: hesteguiden.com

Horgen Tore har fungert i avlen siden han var fire år. Brenne Rødi, Teddy Gutten Støen og Järvsö Tore kom i første årgangen. Han er også far til den svenske Derby-vinneren Mjølner Herkules. I år har han allerede flere 3-åringer som tegner til å tilhøre årgangstoppene. Blant annet Svante Båth-trente Axel Sigfrid debuterte på 1.29 og har tatt tre strake seirer. Han starter på Dannero i kveld. Der møter han Klack Tore (e Horgen Tore) som har vunnet på 30,5vm .

Les også: 28 hopper til Horgen Tore, slippes i Prinsehamna

– Har Horgen Tore bedekt naturlig før?

– Nei, det har han ikke men jeg tror ikke det skal by på noen problemer. Han er vel ikke dum! Tore (Kvam, på NHS) mente det ville bli verre å få ham tilbake til bukken. Det problemet får vi eventuelt ta til neste år. Det har kommet til én hoppe til, så det blir 29 hopper, sier Jan Roar Mjølnerød.

Horgen Tore (e Spikeld) skal gå i Prinsehamna som har fått navnet etter hytta til kongen og dronningen. Det er ikke mer enn 10-15 minutter å gå fra Sikkildalssetra (1016 moh), og han slippes klokken 12.00.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013