Linda Kvernenes: – Jeg har prøvd alt
Dette er moren til Odd Herakles i en alder av 20 år. Lørdag slippes hun i Sikkilsdalen. Foto: Linda Kvernenes

Linda Kvernenes: – Jeg har prøvd alt

Skrevet av: Kristine Kihle 08:50 20. juni 2019 , kategori: Avl

Lørdag skal Odd Herakles kjempe om nesten en halv million i Finland. Samtidig slippes hans mor Gaupen Stjerna til fjells med Horgen Tore.

Gaupen Stjerna (rek 26,4/grl 383 000) er blitt tjue år. Hennes siste avkom er 3-årige Odd Zevs (e Åsajerven). Siden han ble født har det vært stopp i produksjonen.

– Hun ble ikke drektig da hun hadde Odd Zevs ved foten, og da fikk jeg henne av pappa for at jeg kunne prøve å lage et avkom som var bare mitt. Hun har tatt seg hvert år, så hun blir drektig. Problemet er at det blir borte etter et par måneder. Jeg har prøvd alt fra hormonbehandling til naturlig bedekning. Sikkilsdalen blir mitt siste forsøk. Det kan være hun er blitt for gammel, men hun skal få en siste sjanse i fjellet med Horgen Tore. Jeg har alltid hatt lyst på et avkom etter ham. Blir hun ikke drektig, får hun i hvert fall en fin sommer, sier Linda Kvernenes som holder til i Båstad i Østfold.

Les også: 28 hopper til Horgen Tore, slippes i Prinsehamna

– Selv om Gaupen Stjerna er blitt 20 år og salrygget, er hun sprek. Formen er det ingenting i veien med. Jeg hentet henne på beite i går, og skulle ri henne hjem. Det var ikke «bare-bare», sier Linda som har et helt spesielt forhold til hoppa, og det er ikke bare fordi hun er mor til Odd Herakles.

gaupen_stjerna_ad0b6090.jpgLinda på seremoniplass etter en triumf med Gaupen Stjerna på Jarlsberg i 2006. Foto: hesteguiden.com

– Hun stod hos Johan Herbjørn Undem som løpshest, vi hadde henne der. Jeg var lærling og hadde henne som passhest. Jeg var 17 år. Nå er jeg 30, og hun har fulgt meg store deler av livet. Selv om jeg har Odd Herakles sammen med pappa, så hadde det vært stas å ha et avkom som var bare mitt. Et som jeg har oppdrettet selv, så jeg krysser fingrene for at fjelluft gjør susen, sier Lind Kvernenes til tgn.no.

I morgen reiser hun til Finland for å heie på Odd Herakles i Nordic King. Nær 500 000 kroner venter vinteren av storløpet som kjøres i Härmä på lørdag.

– Det var dumt at det kolliderte med slippet, for det kunne jeg tenkt å få med meg. Nå var Jan Roar Mjølnerød så snill at han sørger for transport for meg til fjells, så får vi heller besøke henne senere i sommer, sier Linda Kvernenes til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013