Svein Morten Buer: – Vi rører ikke Gocciadoro
Alessandro Gocciadoro er velkommen til Jarlsberg – dersom han ikke er utelukket. TGN-foto/KK

Svein Morten Buer: – Vi rører ikke Gocciadoro

Skrevet av: Truls Pedersen 14:22 26. juni 2019 , kategori: Sport

– Vi kan ikke overstyre et annet lands domsavgjørelser, men vi kan velge å invitere den vi vil til invitasjonsløp. Når det gjelder øvrige løp, rører ikke vi ved Alessandro Gocciadoros muligheter til å melde i norske løp, sier DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

Det er igjen støy rundt Alessandro Gocciadoro etter hans driving av Arazi Boko i Gran Premio Costa Azzura i Torino søndag. Den italienske stjernetreneren – og treneren av OGP-vinneren og UTGI-klare Vitruvio – ble kraftig kritisert etter drivingen av nettopp Arazi Boko i trøsteløpet til Lotteria 1. mai.

Da reagerte blant andre Norge og DNT veldig sterkt, og fikk tvunget fram en italiensk regelendring for bruk av pisken. Søndag brøt Gocciadoro disse reglene igjen.

– Vi noterte oss det, men registrerer også at Italia har reagert med ti dagers utelukkelse av Alessandro Gocciadoro. Det er dog fortsatt uklart for oss når utelukkelsen gjelder fra. Det viktige her er at Italia tok affære etter den stygge drivingen fra flere kusker i Napoli 1. mai. De har endret reglene og det er vi veldig glade for. Så trenger man tid på å få effektueringen av de nye reglene til å «feste seg» hos dommere og funksjonærer i Italia. At Alessandro Gocciadoro fikk ti dagers utelukkelse for drivingen i Torino, viser at man tar de nye reglene på alvor. Da kan ikke vi i Norge gripe inn og gi ytterligere straff for en forseelse som er gjort og pådømt i et annet land, men vi vil følge utviklingen i Italia og forsikre oss om at de faktisk følger opp et strengere regelverk, sier DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

– Kommer DNT til å sanksjonere mot OGP-vinneren Vitruvios deltagelse i Ulf Thoresen Grand International?

– Nei, det gjør vi ikke. Med mindre Alessandro Gocciadoros utelukkelse ikke sammenfaller med Jarlsbergs Grand Prix-stevne, så vil han få kjøre. Vitruvio vil få starte, sier Svein Morten Buer.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013