Denne topphoppa er tapt for norsk avl
Dream Play vant hoppe Kriteriet i 2005, men er nå avlshoppe som leverer svenskfødte avkom. Foto: hesteguiden.com

Denne topphoppa er tapt for norsk avl

Skrevet av: Truls Pedersen 07:00 01. juli 2019 , kategori: Avl

Dream Play vant hoppe Kriteriet i 2012, men sine gode gener nyter svebsk avl godt av. Fredag debuterte hennes sønn med mersmak, mildt sagt.

Dream Play (e Dream Vacation og V75-vinneren Millennium Play) vant hoppe Kriteriet for Trond Anderssen og Lars Anvar Kolle i 2005. Eier var – og er – Rune Vidar Nordum fra Tårnåsen utenfor Oslo.

Etter at Dream Play hadde født Dream Cash (e Ready Cash) her hjemme i Norge i 2015, ble hun eksportert til Sverige, men fortsatt i Nordums eie. I Sverige kan man ha hest i næring og Nordum har registrert hestene sine i Sverige under «Nortronic KB», samme navn som firmaet til Nordum i Norge.

Dream Cash prøvde seg i Kriterie-kval i fjor, men gikk ikke videre til finale. I år kan det bli Derby-finale. I sin siste start 17. juni vant Dream Cash på 14,1a/2140. Det gjør at det lukter Derby-finalist av ham i en ujevn årgang.

FLOTT ÅRSDEBUT
Rune Vidar Nordum har beholdt alle Dream Plays avkom selv. Etter Dream Cash kom Easy Cash året etter. Også han etter Ready Cash, men svenskfødt. Og Easy Cash ser enda mer lovende ut enn broren. I debuten i Eskilstuna fredag, vant Easy Cash på fine 16,9v/2140 og fikk 25 000 kroner for det.

Det er Jörgen Westholm som trener og kjører Easy Cash og alle de andre starthestene Nordum har i Sverige. Det innbefatter også den slitesterke elitekjempen Rocky Winner (e Credit Winner) som etter 119 starter og 26 seirer har sanket sammen nesten 6,5 millioner kroner.

Det tredje og foreløpig siste avkommet til Dream Play er oppkalt etter Rune Vidar Nordum selv. Åringen heter Farfars Dream og er etter Maharajah!

A Gade Westholm
En glad hesteeier Rune Vidar Nordum (t.v) sammen med sin trener Jörgen Westholm og Leif Johan Gade som kjøpte Bold Eagle-sønnen Eagle Trot på Elitauktionen på Solvalla i mai for 750 000 kroner. TGN-foto/TGP


Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013