«Tengsen» har rettet opp Kolgjinis avlsprosjekt
Med PG-sko, busser, langvogn og åpent hodelag støet Åsbjørn Tengsareid sitt Kolgjini-prosjekt først i mpl på 14,5a/2100 i går. Foto: hesteguiden.com

«Tengsen» har rettet opp Kolgjinis avlsprosjekt

Skrevet av: Truls Pedersen 08:43 11. juli 2019 , kategori: Sport

Lutfi Kolgjini kjøpte passgjengerhoppa Beguile for å lage en ny type «Face»-hest. Men det måtte en Åsbjørn Tengsareid til for å sette prosjektet på rett kjøl.

Lutfi Kolgjini kjøpte åringshoppa Beguile på auksjon i Lexington i USA som åring for 32 000 dollar. Hun er ren passgjenger med passgjengerstjernen Bettor’s Delight som far, en hest som tjente 2,5 millioner dollar.

Planen til Kolgjini var å sette Beguile rett i avlen. Hun ble ikke drektig før som 3-åring og som 4-åring fødte hun Troja Face etter Kolgjinis egen hingst Joke Face. Lars I Nilsson prøvde å få sving på Troja Face som 2-åring, men det gikk ikke så bra. I oktober samme år kjøpte rogalendingene Silje Helliesen og Per-Rune Pollestad Troja Face og tok han hjem til Norge.

Etterhvert havnet Troja Face hos Åsbjørn Tengsareid. Han kunne like gjerne hett Troja Pace.

SOM EN DÅRLIG KALDBLODS
– Det var en utfordring, ja. Troja Face travet som en dårlig kaldblods da jeg fikk han. Det gikk i alle mulige gangarter, og mye passgang, naturlig nok. Jeg lastet han ned på frambeina og smått om senn begynte det å rette seg. Men det har vært en lang vei, sier Åsbjørn Tengsareid og ler.

I går vant «Tengsen» med Troja Face på 14,5a/2100. Det betyr at «passgjengeren» har gått under den gamle amerikanske drømmemilen (14,6 på 1609 meter).

IKKE NOE FIKS FAKSERI
– Det er sabla gøy å kunne vinne med en hest som ikke har verken «yankeevogn», draskylapper eller skoløs. Jeg er så lei på alle ekspertkommentatorer på tv som er så opptatt av hva hestene utstyres med, og at det er det eneste avgjørende. Det er først og fremst hesten som teller. Troja Face vant med PG-sko, tunge busser, langvogn og åpent hodelag. Det går det også!, sier Åsbjørn Tengsareid som har gjort en kjempejobb med Troja Face.

Lutfi Kolgjini har fortsatt å avle på Beguile. Det finnes en 3-årshingst etter Joke Face som debuterte med tredjeplass på 17,9. Han ble artig nok kjørt av Jean-Claude Pace! Dernest er det en 2-årig helsøster til Troja Face hos Kolgjini og en åringshingst etter Mosaique Face.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013