Lagde kvalme igjen, nå er man drittlei hele fillemannen
Utelukkede Josh Marks skjelte ut Ray Schnittker i vinnerisrkelen og ble kastet ut fra Pocono Downs. TGN-foto/TGP

Lagde kvalme igjen, nå er man drittlei hele fillemannen

Skrevet av: Truls Pedersen 09:12 15. juli 2019 , kategori: Utland

En av USAs mest notoriske lovbrytere blant trenerne er Josh Marks. Han er utelukket over alt, men benytter seg av andre til å stå som ansvarlig for hestene sine. Nå har Marks lagd kvalme igjen, og det får følger.

Josh Marks er tatt en rekke ganger for doping og andre brudd på ordensreglementet i amerikansk travsport. Marks er utelukket på livstid i både USA og Canada, men har ingen problemer med å drive sin virksomhet som vanlig. Han får andre personer med lisens til å stå som ansvarlig for hestene sine.

Marks drev i lang tid på treningssenteret til Mark Ford som sitter i styret i det amerikanske travselskapet. Det er faktisk sant! Det viser hvor nedsnødd mange amerikanske aktive er. Den siste tiden har Josh Marks trent hester på det som mange kaller dopinghovedkvarteret i amerikansk travsport – Wind Gap treningssenter i Pennsylvania. Der er det samlet flere dopingdømte trenere enn noe annet sted.

SKJELTE UT KOLLEGA FRA PUBLIKUMSPLASS
Pennsylvania er dessverre ikke kjent for å ta i notoriske kjeltringer med hard hånd. Delstaten er tvert i mot kjent for å huse noen av sportens verste kjeltringer og la de starte på delstatens baner. Josh Marks har ikke lov til å være verken på egen stall, eller i stallringen på banene. Det siste følger han opp, men han er veldig tilstede på publikumsplass der han ikke holder noen lav profil,  ofte med en øl i hånda.

Den siste som har lånt ut navnet sitt til Josh Marks er engelske Gareth Dowse. Dowse jobbet i mange år som annentrener for respekterte Ray Schnittker, men gikk ut på egen hånd og leverte ikke mye. Ikke før han traff Josh Marks. I år har Dowse levert over 30 prosent vinnere fra stallen. Mange har kritisert det som skjer, ikke minst Ray Schnittker som er skuffet over sin tidligere ansatte og ikke skjønner at han kan jobbe sammen med en kar som Josh Marks.

Det fikk Marks til å «miste det». Etter at Schnittker vant et Sire Stakes-løp på Pocono mandag, ble han skjelt ut i vinnersirkelen etterpå. Josh Marks sto ved vinnersirkelen og skrek til Schnittker og brukte alle mulige ukvemsord. Sikkerhetsvaktene på banen kom til og fjernet Marks fra området, Senere ble Schnittker bombardert av sms fra Marks med til dels truende innhold.

HESTEEIERE FLYTTER
Nå kan Josh Marks ha gått for langt. Etter opptrinnet på Pocono har flere store hesteeiere flyttet sine hester fra Marks (eller Dowse om du vil). En av dem er advokaten Howard Taylor som er den advokaten mange dopingtrenerne ringer til om de skal komme seg unna straff. Til og med Taylor er nå lei.

– Jeg har visst at Josh Marks og Gareth Dowse har samarbeidet, men dette blir for mye. Nå vil jeg ikke mer, sa Howard Taylor til flere amerikanske medier og flyttet hestene på stallen.

Det store stutteriet Blue Chip Farms har i flere år samarbeidet med Josh Marks. Det førte til at trenere som Trond Smedshammer og Jimmy Takter har nektet å kjøpe hester oppdrettet av Blue Chip på auksjon.

TGN har vært i kontakt med Blue Chips eier Tom Grossman for å få vite hvorfor han samarbeider med Josh Marks, men Grossman har nektet å svare på spørsmål fra oss som gjelder Marks. «Dere bør heller bry dere om de gode tingene som skjer i sporten», skriver Grossman i en e-post, Det sier altså en som samarbeider med en utelukket trener med et mørkt rulleblad.

En av årets aller beste 3-årshopper i USA er Quincy Blue Chip. Hun har vunnet fem av ni løp i år og tjent over 215 000 dollar. I går vant hun på Tioga Downs med Gareth Dowse som «trener».

SAMBOEREN DØMT – IGJEN
Josh Marks er samboer med Tracy Brainard som i likhet med mannen er tatt for doping en rekke ganger. Brainard – eller «Brainless» som hun kalles på folkemunne – er dømt igjen!

Hennes stallhest First Class Horse ble tatt med syntetisk cannabis i kroppen I 2017. Brainard har ikke betalt boten på 10 000 dollar og 2. juli mistet hun muligheten til å få igjen lisensen, og det på ubestemt tid. Det er vanskelig å finne gyldige trenerlisenser i huset Marks/Brainard om dagen...

Marks Brainard
Josh Marks og samboeren Tracy Brainard på auksjon i Harrisburg i 2017. På det tidspunktet var begge utelukket, men både inspiserte og handlet hester som normalt. TGN-foto/TGP

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013