Dronningen spurtet som en champion
Activated og Carl Johan Jepson spurtet best av alle til seier verdt 2,4 milliioner kroner i StoChampionatet.

Dronningen spurtet som en champion

Skrevet av: Truls Pedersen 16:26 21. juli 2019 , kategori: Utland

Hun vant Drottningpokalen, men startet fra et vanskelig 12. spor i StoChampionatet. Likevel spurtet Activated hjem seieren og har kvittert ut 3,3 millioner kroner på de to startene. Pappa er Jocose som sto oppstallet i Norge en sesong.

StoChampionatet skulle være et oppgjør mellom to røde 4-årshopper, men det ble en spurtsterk hoppe som slo dem. Conrads Rödluva (e SJ’s Caviar) skulle sikre Daniel Redén hans første trenerseier i StoChampionatet. Det så ut til å bli slik da favoritten skred til tet 1200 meter fra mål og fikk Timo Nurmos-trente Hankypanky Rudbyred (e Love You) på utsiden.

De to røde hoppene duellerte ned siste langside, og da kommer det gjerne noen bakfra. Aller heftigst spurtet nummer 11 Racing Brodda (e Prodigious) og nummer 12 Activated (e Jocose). Sistnevnte spurtet aller best og endte opp som vinner på 13,2a/2640. Den svenske rekorden er på 13,0. Racing Brodda ble annen og Conrads Rödluva tredje.

RESULTATLISTEN FRA STOCHAMPIONATET

Tidligere i år vant Activated Drottningpokalen på Åby. Nå tok hun det andre stire løpet for 4-årige hopper før Derbystoet. Det er de eneste to løpene Activated har vunnet på fem starter i år. 

Det er Gävle-treneren Fredrik Wallin (38) som trener Activated. Han har stigende kurve som trener og er inne i sitt beste år. Han har 14 seirer på stallen i år på 114 starter, og ligger rundt 11-12 i seiersprosent de siste årene.

I sulkyen satt Carl Johan Jepson (42) som har rykket opp som en av Sveriges beste kusker de siste sesongene. Dette var den første triumfen i StoChampionatet til både Wallin og Jepson.

Activated er etter to hester som begge ble trent av Stefan Hultman. Pappa Jocose (e Express Ride) travet 10,7 og tjente nesten fem millioner kroner på 51 starter. Mamma Marelle (e Viking Kronos) tjente 300 000 kroner og tok rekorden 15,2.

Menhammar Stuteri er oppdretter av vinneren som kunne kvittere ut 2,4 millioner kroner for seieren. Alle hestene i finalen av StoChampionatet var med i Premiesjansen og fikk doble premier i finalen.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013