Svensk jente med bein i nesa
Anette Lorentzon jogger norskeide Gutsy Cast på Blädingeås Stuteri i 2004. 15 år senere er hun en av de mest respekterte trenerne i USA. TGN-foto/TGP

Svensk jente med bein i nesa

Skrevet av: Truls Pedersen 08:54 29. juli 2019 , kategori: Utland

Bildet over er tatt for 15 år siden, men jenta i sulkyen har siden skaffet seg et navn som trener i USA. Anette Lorentzon følger opp sin far John-Erik «Goya» Magnussons arv og leverer resultater som få andre. I går vant hun nok et storløp og er ledende blant de svenske trenerne i USA.

Anette Lorentzon og søsteren Anna ble begge ved et stort ansvar da familiens patron og naturlige overhode John-Erik Magnusson døde i en ulykke i forbindelse med innhøsting av høy for ett år siden. De to søstrene har drevet familievirksomheten videre med stor suksess.

Seirene triller inn. De siste sesongene har de hatt rundt 20 i seiersprosent på stallhestene som de i stor grad eier selv, og det er blitt over to millioner dolllar innkjørt i året. I år er det blitt 1,4 millioner dollar allerede og det går mot rekordsesong. Ingen andre svenske trenere i USA har kjørt inn mer i år enn Anette og Anna Lorentzon. Og da kjemper de mot karer som Åke Svanstedt og Marcus Melander.

I går vant de løp på to baner. På hjemmebanen The Red Mile i Kentucky ble det to seirer. Mest imponerte 7-årsvallaken Infinti As (e Infinitif) som vant på 09,6. På Plainridge Park utenfor storbyen Boston ble årets største løp for travere kjørt i går. Det ble vunnet av Lorentzon-stallens stjerne Guardian Angel As (e Archangel) som vant på banerekorden 09,4 på 1000-meters banen. Førstepremien var på én million kroner. De to Lorentzon-hestene var de raskeste i USA i går.

Dette var den 21. seieren i den 47. starten for 5-årige Guardian Angel As, hvis mor Provide As er en søster til Santana Ås som gjirde det så bra her hjemme i Norge.

Familien Magnusson/Lorentzon står bak Ås-oppdrettet i Sverige, noe som er blitt til As i USA, ettersom Å ikke finnes i det amerikanske alfabetet. Pappa John-Erik «Goya» Magnusson var en ekstrem personlighet og ble for alvor kjent for offentligheten da han på oppsiktsvekkende vis kjøpte Mack Lobell i 1990.

Fra 2002 til 2006 var «Goya» og familien oppdretterchampions i Sverige.

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013