– Jeg blir rørt av en slik fighter
Ringostarr Treb og Jerry Riordan hjemme på Halmstad. TGN-foto/TGP

– Jeg blir rørt av en slik fighter

Skrevet av: Truls Pedersen 21:25 30. juli 2019 , kategori: Utland

De to norske hestene i Hugo Åbergs Memorial endte sist, men vinneren frembragte tårer og følelser på seremoniplass. – Jeg blir rørt av en slik fighter, sa treneren etter seieren verdt 1 609 000 kroner – 1000 kroner meteren!

Gretzky BR satt tredje innvendig i Hugo Åbergs Memorial i høyt tempo. Mot siste sving så Gretzky BR pigg ut, og Magnus Teien Gundersen smatt ut i annet par utvendig. Da tapte Gretzky BR litt fart, og den fikk han ikke opp igjen. Gretzky BR holdt farten anstendig, men de andre sprang fortere på oppløpet og han endte nest sist.

Bak ham var bare landsmannen Lionel. Etter en praktfull oppvarming, var Lionel aldri helt på hugget i annet par utvendig. Han slapp ryggen allerede 800 meter fra mål. Lionel holdt farten brukbart for Jorma Kontio, men kunne ikke hindre at han ble sist i det sterke feltet.

FOR EN KRIGER!
Den store vinneren ble hesten som var innblandet i en trang stuasjon og ble disket i Ulf Thoresen Grand International. Ringostarr Treb heter han og er en kriger utenom det vanlige. Han ble satt ut av gaffelbåndsskade og en alvorlig kodeskade for ett år siden. Egentlig ble han pensjonert, men etter avlssesongen var han så pugg at eierne ville prøve én gang til.

Fortsatt sliter Ringostarr Treb med travet med en litt sliten kode. Likevel tar han seg fram og kjemper som en løve. Nå måtte han åpne 05,5/500, men måtte likevel slippe til Årjäng-vinneren Uza Josselyn. 600 meter fra mål gikk Wim Paal ut igjen og satte press på Uza Josselyn påny. Inn på oppløpet hadde fantastiske Ringostarr Treb koblet grepet og Classic Photo-sønnen holdt unna for en voldsomt avsluttende Propulsion.

– Ringostarr Treb er en fighter av en slik klasse at jeg blir rørt. Han er som en Jack Russel.-terrier som tar seg på de store gutta. Han er en liten hest, men har et enormt hjerte. At han kan komme tilbake på denne måten og vinne et gruppe 1-løp på denne alderens høst, det er bare fantastisk. Jeg er stolt og glad over å trene en hest som Ringostarr Treb, sa trener Jerry Riordan etter seieren på 09,3a/1609.

– Vi hadde uflaks i både Oslo Grand Prix og Ulf Thoresen Grand International. Nå fikk hesten en oppreisning som han virkelig fortjente. Dette er en fantastisk hest som må være noe av det tøffeste som finnes. Man må kjøre ham underveis, for helt hundre er ikke hans gange, men han kjemper og kjemper. Man må ta av seg hatten for en slik hest, sier kusken Wim Paal.

 LES OGSÅ: Lise og Eriks Norma var B(est)

LES OGSÅ; Tjoseviks herlige 53-oddser skapte Forus-jubel

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013