Hardnakkede millionrykter rundt Greenshoe
Norsk på seremoniplass etter kvalseieren i Hambletonian for Greenshoe. Ved siden av kusken Brian Sears står Morten Langli, og tredje fra høyre er kjæresten Elise Kristine Holt. Foto: www.stalltz.se/Adam Ström

Hardnakkede millionrykter rundt Greenshoe

Skrevet av: Truls Pedersen 16:04 08. august 2019 , kategori: Avl

Det har denne uken vært kraftig summing på ryktebørsen omkring den Morten Langli-deleide Hambo-toeren Greenshoe, og en syndikering for avl. Dette avvises av hovedeier, men det blir trolig avlshingst Greenshoe etter denne sesongen.

Greenshoe (e Father Patrick) var den store Hambletonian-favoritten. Veldig mange mener man ikke har sett større talent på travbanen siden Muscle Hills dager. Greenshoe vant da også sin Hambo-kvalifisering etter behag, men det kokte over for ham i finaleb. Bare en svært dyktig kusk Brian Sears hindret Greenshoe fra å galoppere fra start.

Siden fikk megafavoritten et ryggløp, men skuffet en smule ved ikke å ta seg forbi Forbidden Trade oppunder mål. Mange hevder hele hingstelinja fra Self Possessed, via Cantab Hall til Father Patrick kan være litt bløte. Fartsressurser er det i overflod. Greenshoe har hele resten av 3-årssesongen til å motbevise det første. Fartsmessig er det i alle fall ikke en 3-åring i verden som matcher ham.

SE EN REPORTASJE FRA HAMBLETONIAN-FINALEN HER

ARVTAGER TIL CANTAB HALL?
Denne uka har det summet på ryktebørsen. Greenshoe skal være på vei til å syndikeres for avl. Prislappen har variert fra 120 andeler av 100 000 dollar stykket (12 millioner dollar, eller 102 millioner kroner), til 20 millioner dollar. Det siste er nok urealistisk gitt at Greenshoe ikke vant Hambletonian.

Hanover Shoe Farns skal være blant spekulantene. Hanover har hatt Cantab Hall som sin flaggbærer på travsiden blant avlshingstene i mange år, men helseproblemer og alder gjør at man ser seg om etter en etterfølger. En sønnesønn til Cantab Hall hadde passet bra, og Hanover har økonomiske muskler.

– IKKE NOE AVGJORT
Greenshoes hovedeier Anders Ström (eier 70 prosent) kan ikke bekrefte noen syndikering, men sier det er stor interesse.

– Det er noen som er svært interesserte, uten at jeg vil nevne navn eller prisantydning. Men det er ikke noe som er avgjort på noen måte. Helst vil jeg vente med en syndikering til etter Breeders’ Crown i slutten av oktober. Alt jeg kan si sikkert akkurat nå, er at alle mine tre Hambletonian-hester var ute og jogget tirsdag, og de var myke og fine. Neste start for Greenshoe blir i Zweig Memorial på Vernon Downs neste lørdag, 17. august, sier Anders Ström.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013