Perssons armada felte Tjomsland
Dobbelt svensk i Kriteriet. Innvendige Bäcklös Uriel vinner foran utvendige Byske Philip.

Perssons armada felte Tjomsland

Skrevet av: Truls Pedersen 16:14 11. august 2019 , kategori: Sport

Jan-Olov Persson gjorde alt han kunne for å senke den norske kjempefavoritten Grisle Odin GL og Øystein Tjomsland i Kriteriet og klarte det. Men ingen av dem vant. Det ble istedet en familietriumf for en svensk 17-oddser.

Grisle Odin GL (e Moe Odin) sto i 11 for 10 i spillet i Kriteriet i Sverige på Dannero i dag, med 600 000 kroner til vinneren. Ingen andre hester sto til under 10 i vinnerodds. Øystein Tjomsland hadde valgt åttendesporet ytterst bak startbilen med Grisle Odin GL. Med fasit i hånd ble det feil. I tillegg var Jan-Olov Persson med på notene og lagde det vanskelig for Tjomsland.

Persson sendte i i vei fra start med 71-oddseren Rappjerv (e Åsajerven) og holdt Grisle Odin GL ute i fjerdespor, På innsiden av seg slapp Persson fram stallhesten Järvsö Tord (e BW Modde) til dødens. Samtidig passet Persson på at Tjomsland ikke kom ned i annet par utvendig og Grisle Odin GL hang i tredjespor i 700 meter før han kom ned i annetspor.

I tet satt Bäcklös Uriel (e Smedheim Solan) og den 28 år gamle kusken Wiktor Kylin-Blom sjekket farten på klokka hele veien. Mot siste sving galopperte Järvsö Tord og fra lederryggen smatt Rikard N Skoglund fram med 63-oddseren Byske Philip (e Briskeby Philip). Grisle Odin GL tettet ikke igjen den luken, men prøvde et angrep på de to fremste på oppløpet, men var sjanseløs i 1.20-avslutningen.

– I ettertid ble ikke sporvalget vellykket, men det var ikke avgjørende. Grisle Odin GL hadde neppe vunnet uansett i dag. Han har ikke toppfarten til et par av de andre, og slik løpet ble, var vi overlatt til de andre. Hadde jeg kommet fram i dødens, kunne vi hatt en sjanse, men ikke slik det ble. 1.20-avslutninen kunne vi ikke matche, sier Øystein Tjomsland.

Bäcklös Uriel vant på 25,6a/2100 foran Byske Philip, mens Grisle Odin GL ble frakjørt med to-tre lengder.

Bäcklös Uriel er en familiehest der Wiktor Kylin-Blom og broren Oskar har byttet på å kjøre. Deres far Nicklas Blom er eier og oppdretter av hesten sammen med Kristin Persson. Nicklas Blom er også trener. Dette var Bäcklös Uriels sjette start og den tredje seieren.

LES OGSÅ: Svenskene tuktet nordmennene 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013