Far og sønn Gundersen pendler mellom Nittedal og Stockholm
I kveld er Magnus og Geir Vegard Gundersen på plass på Solvalla. Gretzky BR skal ut i Jubileumspokalen. TGN-foto/TGP

Far og sønn Gundersen pendler mellom Nittedal og Stockholm

Skrevet av: Kristine Kihle 14:37 14. august 2019 , kategori: Sport

I går kjøpte Geir Vegard Gundersen dyrt på Wenngarn-auksjonen utenfor Stockholm. I kveld seler han ut Gretzky BR i Jubileumspokalen på Solvalla. I mellomtiden er han og Magnus hjemme i Nittedal for å trene hest.

– Det er kun 14 dager til kvalifiseringene til klasseløpene på Bjerke. Det er den dagen i året hvor vi kan tjene penger. Hestene kan ikke stå over. Magnus og jeg tok tidlig-fly fra Arlanda i dag tidlig, og reiser tilbake i ettermiddag, forteller Geir Vegard Gundersen som fikk tilslaget på All in Sox (e Ready Cash) på den årlige åringsauksjonen på Wenngarn utenfor Stockholm i går kveld for sin største hesteeier; Arne Sandbæk jr.

Les også: Gundersen handlet åring for én million

Gundersen/Sandbæk har bestemt seg for å vri satsingen på unghester mot Sverige, der de lokkes av et helt annet premienivå enn det er i Norge.

– Jeg får vondt i kroppen av å si det, for jeg elsker norsk travsport. Pilen peker dessverre nedover. Det ringte virkelig en bjelle hos meg etter at Hillary BR vant det neststørste årgangsløpet for hopper på Jarlsberg i sommer og ikke fikk mer enn 200 000 kroner for det. Tredjemann (Partymann) i Märtha-løpet fikk 50 000 kroner. Du skal ha en veldig god hest for å klare det. I Sverige peker pilen andre veien, inntjeningsmuligheten går andre veien. Det smerter meg å si det, men vi må prøve, sier Gundersen.

Les mer om Wenngarn-auksjon og Gundersens tanker i Trav- og Galopp-Nytt som kommer i morgen.

Gretzky_BR_MG_9635.jpg
I fjor vant Gretzky BR Derby. Allerede i år har han tatt steget opp blant de beste i eliten. I kveld skal han møte 5-åringer i Jubileumspokalen på Solvalla. Foto: hesteguiden.com

– DETTE SOM ER DRØMMEN

– Hva kan Gretzky BR utrette i Jubileumspokalen i kveld?
– Han kan vinne på en bra dag, men er han middels – blir han nummer åtte eller ti. Det er dagsform og posisjoner som avgjør. Han har vært i form lenge, og jeg synes han var bedre i både Oslo Grand Prix og på Jarlsberg (Ulf Thoresen Grand International), enn han var på Jägersro (Hugo Åberg) sist. Magnus for prøve – også tar vi det vi får.

Les også: Perfekt spor for Gretzky BR

Gretzky BR var faktisk den siste hesten som kom med i løpet med sine 4530 poeng. Det var hele 23 hester som ble meldt til dette store 5-årsløpet med én million kroner til vinneren. Voltaire Gifont kom ikke med på tross av 4360 poeng i som Support Justice vant for fem år siden.

– Jeg er stolt av at jeg er den neste som utenlandske treneren som har vunnet Jubileumspokalen etter at det ble 5-årsløp. Det er et utrolig høyt nivå på løpet. Drømmen er å ha så gode hester at de kan være med i disse løpene og det har vi, sier Gundersen som forteller en historie til ettertanke på tampen av intervjuet. (Se under bildet, det er karen på bildet som fikk Gundersen til å tenke).

Thomas_Pettersen_2144.jpgThomas Pettersen med lykkestein som han har fått av sønnen. Den er alltid med på løp. Her etter seieren i Habib-løpet tidligere i år. I kveld skal steinen bringe lykke på Solvalla. TGN-foto/KK

– Etter at vi trakk spor ti i Hugo Åberg sist hadde jeg Thomas, (Pettersen) som er ansvarlig for andelslaget som eier Gretzky, på tråden. Jeg hadde fulgt trekningen på tv, og var bekymret over sporet. Thomas derimot så det helt annerledes. Tenk at vi har en hest som skal stå ved siden av Propulsion i Hugo Åberg, sa han! Etterpå måtte jeg sette meg ned og virkelig tenke gjennom det han hadde sagt. Det var bra sagt! Vi vil vinne hele tiden. Det er et eneste jag. Det Thomas sa var en vekker. Det var virkelig bra sagt. Det er utrolig bra å ha en hest som er god nok til å være med i disse løpene, sier Geir Vegard Gundersen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013