Eirik Djuve: – Jeg vil svenskregistrere hopper
Troll Solen med eier og oppdretter Eirik Djuve, oppasser Synne Nybø og kusk Magnus Teien Gundersen. Foto: hesteguiden.com

Eirik Djuve: – Jeg vil svenskregistrere hopper

Skrevet av: Line Bjølgerud 08:27 16. august 2019 , kategori: Sport

Eirik Djuve har hatt en fin uke som hesteeier. Neste år kan han gjøre endringer på avlsvirksomheten.

Tirsdag vant Valokaja Hindø i Frankrike og innkasserte nesten 600 000 kroner. Onsdag vant Troll Solen på Solvalla og hentet hjem 200 000 svenske kroner. 

Les også: Enghien i går, Solvalla i kveld

Troll Solen er han både eier og oppdretter av. 

– Det som gjør det ekstra kjekt med at eget oppdrett gjør det bra, er at det blir lettere å selge avkommene. Det er vanskelig nok i utgangspunktet, sier Eirik Djuve som skal selge fire åringer på Klasseløpsauksjonen. Deriblant Troll Solens lillebror Erling Af Sola (e Smedheim Solan).

– Jeg har allerede fått tilbud fra Sverige som helt sikkert er mye mer enn jeg kommer til å få på auksjonen. Men jeg har bestemt meg for å selge ham der. Smedheim Solan har startet bra som avlshingst og bør ha større potensial som avlshingst enn Voje Faks. Jeg er spent på prisene på auksjonen i år, sier rogalendingen.

– Jeg har allerede solgt flere åringer. Flere og flere ringer meg for å kjøpe hester. De ringer fra Sverige, Finland, Italia og Frankrike. Men ikke én fra Norge. Neste år kommer jeg sannsynligvis til å registrere de beste varmblodshoppene mine i Sverige, sier Djuve som har «8-10» avlshopper. Han utdyper:

– Da er det lettere å få bedre pris på avkommene. Bare se på Wenngarn-auksjonen tirsdag. Alf Torfinn Skeie fikk 1,3 millioner for åringen etter Fleetfoot Hanover. Han hadde ikke fått i nærheten av det i Norge. Prisene ligger på et helt annet nivå. Ikke så rart ettersom inntjeningsmuligheten er en helt annen. Ta for eksempel Arne Sandbæk som satser i Sverige nå. Alt blir ikke til gull i Sverige heller, men sjansen er større for å få igjen litt mer som oppdretter. 

 

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013