Moe Odin rammet av blodkreft
Moe Odin har fått blodkreft. Foto: hesteguiden.com

Moe Odin rammet av blodkreft

Skrevet av: Truls Pedersen 11:43 11. juli 2014 , kategori: Sport

Travkongen og avlskongen Moe Odin er alvorlig syk. Superhingsten er rammet av blodkreft og hans framtid er høyst usikker.

Moe Odin var et unikum i løpsbanen og har tatt konturene av en avlsmatador på linje med sin far Elding i avlsboksen. Men nå er Moe Odin alvorlig syk.

– Vi har fått bekreftet at Moe Odin lider av blodkreft. Vi håpet i det lengste at de dårlige blodprøvene skulle skyldes en byll, men vi har ikke funnet noen. Dermed kan vi konstatere at Moe Odin har blodkreft, sier en nedstemt medeier og oppdretter Tor-Martin Moe til TGN.

Moe Odin har gjennom hele avlskarrieren hatt fremragende sæd og god drektighet, men i år har hoppene vært vanskelige å få drektige.

– Det viser seg at sæden er veldig bra når den kommer ut, men den lever ikke lenge. Derfor må hoppene være på stasjon og sæden tas ut ved eggløsning for at de skal bli drektige. Det er endel drektige hopper etter ham, men ikke som vanlig standard. Sendesæd fungerer ikke, sier Tor-Martin Moe. Han fortsetter:

Personalet på Spang-Berg og stasjonsveterinær Kjetil Egseth gjør en fremragende jobb for å få hoppene drektige, men sykdommen gjør at den jobben er vanskelig. Det er en fortvilet situasjon. Trøsten i det hele er at Moe Odin er sprek og rask og ikke lider noen nød. Det er bra, men det bildet kan også raskt endre seg med en slik sykdom, sier Tor-Martin Moe til TGN.

I TGNs papirutgave tirsdag kommer vi mer utfyllende rapport om Moe Odins sykdomssituasjon og hva hvilke tiltak man nå setter inn rundt superhingsten.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013